Příroda okolo nás

Protože naše dva ježčí domky, které jsem udělala v říjnu, byly okamžitě obsazené, rozhodla jsem se udělat jim ještě další dva. Sice už je začátek listopadu a ježci se chystají k zimnímu spánku, ale myslím, že ještě není pozdě. Je celkem teplo, naši ještě chodí na krmení, tak snad domeček objeví včas a budou všichni spát v suchu a teple....

Když jsem kdysi zjistila, kdo si to chodí po večerech pod ptačí krmítko vyzobávat, co ptáci rozházeli, dostal tam hned svou misku.

Je červen a zatím je ještě počasí celkem příznivé pro ptactvo i hmyz, jelikož často prší. Ale určitě zase nastane parné léto a tím pádem sucho, ve kterém ptáci, motýli, včely i další hmyz žízní.

Lidé je nacházejí v přírodě. A mají tendenci je zachraňovat. Většinou zbytečně. Poznáte, kdy nalezená mláďata opravdu potřebují pomoc?

AKTUALIZACE k 13. 3. 2020: Tak bohužel, došlo i na skleníky botanické zahrady - jsou už také uzavřené. Takže na výstavu se v této době nepodíváte.

Řeč je samozřejmě o třídění odpadu. Někde jsem četla, že 70% čechů třídí. To je dobře. Máme dobu plastovou, z planety se nám pomalu stává smetiště a chce to rychlé řešení.

Jak začala ta letošní vlna veder, udělala jsem, jako každý rok, na zahradě několik pítek. Pár malých a mělkých pro hmyz a jedno velké pro ptáčky.

16. 9. 2020AKTUALIZACE PŘÍMO Z PRAXE :-) :Pokud nemáte přímo granule pro ježky, můžu doporučit tyto granulky pro malá koťátka: Royal Canin Mother & Babycat . Moc jim chutnají, navíc jsou drobné, takže i malí ježci s nimi nemají problém na rozdíl od těch granulek přímo pro ježky, které jsem musela trochu potlouct paličkou.

Dodržujte, prosím, autorský zákon.

Pokud zde na webu něco kopírujete, tak klidně, ale vždy uveďte zdroj:  https://hananblog.webnode.cz/